У неким књижарама у Београду - под слоганом "Мислим, дакле ботујем" - (прво)канселовани Џендер Захаријевић-Глигоријевић народу свом: "НЕОКОЛОНИЈАЛНА СРБИЈА : ДРЖАВА И ДРУШТВО У ВРЕМЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА"

 
Током последњих десет година Србија се поново нашла у рукама јаког вође, што је главно обележје односа моћи у којима се већина грађана осећа најпријатније, док Запад верује да је реч о лидеру који показује вољу и има снагу да иде ка зацртаном циљу. Незадовољне елите прижељкују (другу) демократизацију, али верујем да ће она имати тужан крај као и оригинална, после 5. октобра. Можда следеће „хлеба и игара“ буде садржало више хапшења и суђења, али не треба очекивати нешто смисленије. На хоризонту се не назире демократскија будућност коју сања јалова опозиција растројена Србијом више него Александром Вучићем.
 
Као и за претходне две књиге - хонорар нула динара. Бескрајно захвалан издавачу.

 

5 коментара:

  1. Један од највећих Српских умова и мислилаца у данашње време. Зораново, искуство човека који је поршао цео свет и живео са многим културама, даје му једно посебно, "ванземаљско" и ванвременско виђење Србије и тога што се у Србији дешава.

    ОдговориИзбриши
  2. Да ли постоји начин да се уплатом на жиро рачун плати и поштом пошаље за Црну Гору (или било који електронски формат)? Хвала.

    ОдговориИзбриши
  3. Александар Глумичић3. септембар 2022. 20:03

    Феноменална збирка текстова о разумевању тренутне колонизације Србије, као и јаловог покушаја наметања западноцентричних "вредности" од стране доминантних левих либералних кругова али и класичних "десних" либерала, без узимања у обзир нашег културног обрасца. Искрена препорука.
    Жељно ишчекујем најављену књигу "Против дома спремни...". Свако добро господине Ћирјаковићу.

    ОдговориИзбриши
  4. Браво Зоки, добро је поново видети Вас и читати ! Много подршке за Ваш рад !

    ОдговориИзбриши
  5. Prethodna knjiga "Otkrivanje autošovinizma" je kao Blago cara Radovana,treba svako da je pročita.

    ОдговориИзбриши

ПОСЛЕ БРИСАЊА: ШТА СЕ ВИДИ ИЗ ПОНИШТЕНОСТИ У СРБИЈИ (1. део)

Ово је први део најдужег текст на блогу – укупно има 25.000 речи, као омања књига – и зато сам га поделио на четири дела. Поднасловима је св...